Klik HIER voor de homepage

User Name

Password

Info New or Forgotten?

Tennis Bij Daan > Extra > Bespanservice en rackets
Delen

Bij Tennis is het materiaal belangrijker dan je denkt.

Bespanning. 
Nog steeds komt het voor dat er met een bespanning gespeeld wordt die al meer dan 3 jaar in het racket zit. De spanning loopt geleidelijk terug en daarom voel je het niet direct dat de bespanning steeds minder functioneert. Pas wanneer je de bespanning vervangt merk je het verschil. Een belangrijke eigenschap van een tennissnaar is het dempen van de trillingen die bij een slag vrijkomen. Deze eigenschap vermindert naarmate de snaar gebruikt wordt. Voor iemand die gevoelig is voor bijv. een tennisarm kan het tijdig vervangen van de juiste snaar vervelende blessures voorkomen. Tijdens 1 wedstrijd kan de spankracht van een snaar gemakkelijk met 10 tot 20% teruglopen. 
Racket frame. 
Ook het racketframe bezit een trillingsdempende eigenschap en ook deze eigenschap gaat door gebruik achteruit, ook wordt het frame”slapper”waardoor er power verloren gaat. De meeste huidige frames zijn niet meer te vergelijken met de frames van 10 jaar geleden of daarvoor. Rackets spelen een stuk gemakkelijker, leveren meer power bij een hogere mate van comfort. Als je regelmatig speelt loont het echt de moeite om elke 5 jaar eens naar een ander frame uit te kijken. 

Ballen 
Een tennisbal krijgt veel te verduren. Bij elke slag wordt de bal tot een pannenkoek ingedrukt en zeker bij het spelen met veel spin verliest deze aardig wat haren. Dit verliezen van haren gebeurt ook bij elke stuit. De haren die op de bal zitten bepalen voor een groot gedeelte de vluchteigenschappen. Denk maar als een bal pluizig wordt dan wordt deze veel trager. Dat betekent dus als de meeste haren verloren zijn gegaan de bal daardoor sneller wordt. Ook het rubber van de bal verhard op den duur waardoor klappen veel harder op het racket en dus de arm doorkomen. Vervang dus ook regelmatig je tennisballen en als je gevoelig bent voor armblessures gebruik dan gasgevulde ballen. 

Bespanservice Bij DAAN

Vanaf maandag 2 november kunt u Bij DAAN ook uw racket laten bespannen. Afgelopen periode hebben wij bij een van de beste bespanners in Nederland, Timo van Driel, cursus gevogt. Hierdoor kunnen wij u deze service op een goede manier bieden en u daarbij adviseren over de juiste keuze van snaren en spanning. 

U kunt u racket dus afgeven bij een van de trainers en uw racket heeft u snel weer terug met uw nieuwe bespanning en of grip. Dat is de extra service van Bij DAAN